Kwaliteit, voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid. Daar zorgen we voor!

Vegaplan zoekt een junior adviseur!

17.06.2022

 

Heb jij passie voor de landbouwsector en de plantaardige productie in het bijzonder? Ben je gedreven om bij te dragen aan een duurzame agro-voedingsketen? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

 

VEGAPLAN vzw, gevestigd te Brussel, beheert het gelijknamig kwaliteitsborgingssystem voor de primaire plantaardige sector. Met meer dan 17.000 gecertificeerde land- en tuinbouwers staat Vegaplan in voor voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de Belgische plantaardige producten. Naast de ontwikkeling en het beheer van de lastenboeken, beheren wij de databank waarin alle deelnemers en hun certificatiestatus worden bijgehouden. Tevens houden wij toezicht op de controles, organiseren we opleidingen, informeren we de stakeholders en communiceren we via nieuwsbrieven en landbouwpers. Het Vegaplan team werkt nauw samen met zijn ledenorganisaties zijnde de federaties van de afnemers (verwerking van en handel in plantaardige grondstoffen & producten) enerzijds en vertegenwoordigers van de landbouworganisaties (Agrofront) anderzijds.

 

Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v)

 

JUNIOR ADVISEUR

 

Je functie

 

Als junior adviseur ben je mee verantwoordelijk voor het beheer van de Sectorgidsen voor Autocontrole (voor de plantaardige productie, de loonwerkers en de sierteelt) en van de overeenkomstige Vegaplan Standaarden. Samen met de stakeholders van de plantaardige keten stem je de voorwaarden af voor kwaliteit en duurzaamheid in de primaire plantaardige productie. Boeiende thema’s zoals voedselveiligheid en traceerbaarheid, maar ook geïntegreerde teeltechniek, biodiversiteit, duurzaam boden- en waterbeheer komen aan bod. Daarenboven sta je mee in voor de communicatie (o.a. website, infovergaderingen), en je krijgt de kans nieuwe projecten rond digitalisatie en data-sharing te coördineren. Je onderhoudt contacten met overheidsinstanties, beroepsfederaties, bedrijven uit de schakel handel en verwerking, certificeringsinstellingen, andere beheerders van lastenboeken, en landbouwers en loonwerkers. Tevens organiseer en neem je deel aan diverse werkgroepen, seminaries, opleidingen en informatievergaderingen.
 

Jouw profiel

 

Je beschikt over een diploma in een wetenschappelijke richting (agro- of voedingstechnologie, industrieel ingenieur landbouw, bio-ingenieur, biochemie, biologie,…) of gelijkwaardig door ervaring. Belangrijk is dat je een goed zicht hebt op de diverse aspecten die een rol spelen op het niveau van de landbouwexploitatie zelf en op de plantaardige productie in het bijzonder. Affiniteit met software ontwikkeling is een plus. Je werkt op een autonome manier maar toont eveneens een goede teamgeest en ondernemingszin. Een positieve contactvaardigheid, maturiteit en een analytische geest kenmerken je profiel. Je komt in een nationale omgeving terecht en bent dus vlot tweetalig Nederlands-Frans. Kennis van Engels is een plus.
 

Ons aanbod

 

Er wacht jou een veelzijdige en boeiende uitdaging, met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. In deze gevarieerde functie krijg je de kans om jezelf te ontplooien in een klein team waar en een waardevolle bijdrage te leveren aan de landbouwsector en meer specifiek de plantaardige productie. Een no-nonsense cultuur met aandacht voor collegialiteit en een aangename werksfeer, samen met de collega’s van Codiplan en Belbeef, met wie we het kantoor en de databank delen. Tevens wordt er een aantrekkelijk salarispakket met diverse extralegale voordelen aangeboden.

Interesse? Ben jij de Adviseur waar wij op zoek naar zijn? Overtuig ons en stuur ons je motivatiebrief en volledige Curriculum Vitae. Of hebt u nog vragen? Bel dan naar Brigitta Wolf op +32 471 857 283. Solliciteer via het email-adres vacature@vegaplan.be. Wij behandelen elke kandidatuur met discretie.
 

Nieuws archief